“Независимо от сложната обстановка, походът по стъпките на Ботевата чета

...
“Независимо от сложната обстановка, походът по стъпките на Ботевата чета
Коментари Харесай

Калин Каменов: Въпреки трудностите, заедно успяхме да съхраним традициите /снимки/

“Независимо от комплицираната конюнктура, походът по стъпките на Ботевата чета го има. Благодаря на кметовете на Козлодуй, Мизия, Борован и Бяла Слатина за положените старания по почистването на трасето и организацията на похода. В него се включват участници освен от района, само че и от разнообразни градове на страната. Въпреки компликациите, дружно успяхме да съхраним традициите! Пожелавам на всички поклонници сили и сила. Вярвам, че това прекарване ще остави трайна диря в съзнанието и ще ви направи още по-големи родолюбци! Откривам 74-ия Национален туристически поход „ Козлодуй-Околчица! “, с тези думи, кметът Калин Каменов се обърна към Ботевите поклонници от Враца и откри обичайните празнувания в памет на поета и бунтовник.
Церемонията по изпращане на близо 100-те участници от града стартира с издигането на националния байрак и запалването на безконечния огън.
Ръководителят на похода Евгени Филипов поздрави учениците и получи походното знаме от кмета Каменов.
Възпитаничката на СУ „ Никола Войводов “ – Емануела Димитрова благодари на кмета Каменов за организирането на похода, че за участниците това не е просто туристическа демонстрация, а опция дружно да съпреживеят паметните моменти от Освобождението на България.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи иконом Николай.
На събитието участваха още: ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, заместник-кметът Александър Владимиров, възпитаници и учители от локални гимназии, ученици на детски градини и жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР