Седмица на отворените врати ще се проведе от 13 до

...
Седмица на отворените врати ще се проведе от 13 до
Коментари Харесай

Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека

" Седмица на отворените порти ще се организира от 13 до 18 май в Регионална библиотека " Михалаки Георгиев " във Видин. По този метод културната институция ще означи Националната библиотечна седмица ", сподели шефът Десислава Иванова. 
" Тази година седмицата е под наслов " Библиотеките - по-нужни от всеки път " и приканва хората да се доверят на своята библиотека, като основно пространство за достъп до познания, хрумвания, просвета и информация, също и на неофициално обучение, учене през целия живот ", добави тя.
Всички поданици на Видин, без значение от своите ползи и занимания, са поканени да посетят видинската библиотека в Седмицата на отворените порти.
" Идеята не е библиотеката да се отвори с избрани събития, а просто да отвори порти и всички, които желаят, да дойдат, да прегледат, да попитат, да опитат даже. Затова предвиждаме срещи с възпитаници от видинските учебни заведения, запознаване с работата и функционалностите на другите отдели, с какво можем да им бъдем потребни, с самодейността " Библиотекар за един ден ", която ще се организира в Детския отдел ", сподели още тя.
Видинската библиотека ще се показа и на интернационално равнище с присъединяване в конференция за мобилни библиотеки в Словения. На форума ще бъдат разисквани смисъла и опциите за развиване на мобилните библиотеки./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР