Репетиции на нова детска пиеса започнаха днес в Драматично-куклен театър

...
Репетиции на нова детска пиеса започнаха днес в Драматично-куклен театър
Коментари Харесай

„Приказоразказвачи“ е най-новото заглавие в репертоара на Врачанския театър

Репетиции на нова детска пиеса започнаха през днешния ден в Драматично-куклен спектакъл Враца. Най-новото заглавие в репертоара на театъра е „ Приказоразказвачи “ от Теодора Георгиева на режисьора Любомир Колаксъзов. Сценографията и маските са дело на Виктория Николаева Андрекова, а композитор е Христо Намлиев. 
„ Приказоразказвачи “ е странствуване, което трима артисти са поели към Световния панаир на приказоразказването. По пътя срещат аудитория, пред която, като едни същински Приказоразказвачи, вземат решение да опишат типичен приказки, само че не могат да решат кои. На помощ се включва публиката, избирайки коя приказка да бъде съживена. „ Приказоразказвачи “ е театрално зрелище за деца, изпълнено с доста спектакъл и фикция. Така, както е всяка детска игра.
За реализацията на детския театър Драматично-куклен спектакъл Враца дава своето доверие на най-младите артисти в състава си. В функциите ще се превъплътят Вероника Йорданова Тодорова, Мелис Скендерова и Дейвид Тумбарков, който е и най-новото попълнение в трупата на театъра. 
„ Приказоразказвачи “ е осмото ново заглавие в репертоара на театъра за последните пет месеца и четвърто ново детско. Премиерата на детския театър се чака през юни, а в края на месец май Врачанския спектакъл ще зарадва публиката с премиера на спектакъла „ Добре пристигнали в България 2 “ по текст на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, която е и режисьор на постановката. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР