Най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, посети екип

...
Най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, посети екип
Коментари Харесай

ЕКИПИ НА БЧК БЯХА В С. КАРАВЕЛОВО

Най-засегнатите от наводненията обитаеми места в община Карлово, посети екип на БЧК, с цел да направи на място оценка на потребностите. Представители на Областния съвет на БЧК-Пловдив и на дирекция „ Мениджмънт на бедствията ” в Националния Секретариат на БЧК организираха среща с представители на локалната власт за основаване на добра съгласуваност по повод уточняване потребностите на потърпевшите хора. 

         По данни на общината, най-тежка е обстановката в селата Каравелово, Богдан и Слатина. Останалите обитаеми места на територията на община Карлово, където има наранени от наводненията семейства и нарушена инфраструктурата са Христо Даново, Войнягово, Розино и Столетово. В тях вниманието ще бъде ориентирано и към постройките с социална значителност като детски градини, учебни заведения и други

         В с. Каравелово, екипите на БЧК доставиха дезинфектанти и питейна вода. Те организираха среща с кмета на селото – Славка Червенкова, по време на която стана ясно, че все още хората там се нуждаят от тежка техника и доброволци за почистване на вредите.

         БЧК е в непрекъсната връзка с представители на община Карлово и с кметовете на засегнатите места, с цел да бъде предоставено в допълнение подкрепяне съгласно потребностите.

         До момента БЧК е дал от бедствения си запас комплекти със спално долни дрехи, одеала и дезинфектанти. Бяха обезпечени и над 5 тона минерална и изворна вода.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР