Казват, че на този свят красивите неща са най-опасни. И

...
Казват, че на този свят красивите неща са най-опасни. И
Коментари Харесай

Влезеш ли, си обречен! Това е пещерата на смъртта

Казват, че на този свят красивите неща са най-опасни. И въпреки и в съответния случай, не можем да не се съгласим с това. Защото сама по себе си Коста Рика е необикновено и удивително кътче с изключителна природа. Но тъкмо измежду най-прекрасните гледки се крие и най-опасната атракция... Пещерата на гибелта.
 Пещерата на гибелта
На пръв взор приказваме просто за една дупка в скалата, покрай вулкана Поас, дълбока 2 на 3 метра. Със сигурност доста примамливо леговище за всевъзможни животни, птици, инсекти. И тъкмо това я прави безусловно смъртоносна.

Защото в нея има извънредно висока централизация на въглероден двуокис. Газ, който няма цвят, аромат, усет и участва на всички места в атмосферата, само че в огромни количества безусловно съдбовен. А тук количеството е голямо.



И неслучайно локалните тур гайдове водят туристи и им показват защо става дума, палейки факла и пъхайки я в скалата. Тя бързо угасва заради неналичието на О2 и високата централизация на въглероден диокис. Ако държите на цифрите, в пещерата на всеки час се изпускат към 30 кг.

Добрата вест е, че въпреки и инцидентно, локалните към този момент знаят за нея. Местен служащ се почувствал зле, откакто се доближил и поседнал да си почине и по този начин се стигнало до проучването на атмосферата. Животните обаче няма по какъв начин да бъдат предизвестени и към момента постоянно стават жертви на Пещерата на гибелта. Което пък напълно не пречи тя да има славата на една от най-големите забележителности в региона...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР