Оставянето на предмети в автомобила през летните горещини може да

...
Оставянето на предмети в автомобила през летните горещини може да
Коментари Харесай

Не оставяйте тези предмети в колата

Оставянето на предмети в автомобила през летните горещини може да докара до голям брой проблеми, вариращи от стеснение до евентуална заплаха. Горещите температури в паркирания автомобил могат да доведат до повреждане, разтопяване или даже до заплаха за разнообразни предмети. За да осигурите сигурност и да запазите целостта на движимостите си, е значимо да знаете какво не би трябвало да оставяте в колата си през горещите летни месеци.

На първо място бързо развалящите се предмети в никакъв случай не би трябвало да се оставят в автомобил, изложен на високи температури. Това включва хранителни артикули, млечни артикули, плодове и зеленчуци. Интензивната топлота може да форсира развиването на бактерии, което води до повреждане на храната и евентуални хранителни болести. Освен това оставянето на тези артикули в парещ автомобил може да докара до развалянето им доста по-бързо, в сравнение с при стайна температура, което ги прави рискови за консумация.

Електронните устройства също са изложени на риск, когато са оставени в парещ автомобил. Смартфони, преносими компютри, таблети и други джаджи са чувствителни към топлота и могат да претърпят необратими повреди, когато са изложени на рискови температури. 

Вътрешните съставни елементи на тези устройства могат да се деформират или да се повредят, което води до проблеми с работата или до цялостна щета. Освен това литиево-йонните акумулатори, които нормално се намират в електронните устройства, могат да прегреят и да съставляват заплаха от пожар, в случай че бъдат оставени в парещ автомобил за нескончаем интервал от време. Лекарствата, изключително тези, които изискват изстудяване или са чувствителни към топлота, в никакъв случай не би трябвало да се оставят в паркиран автомобил. 

Високите температури могат да влошат успеваемостта на медикаментите и даже да трансформират химическия им състав, което ги прави неефективни или нездравословни. Инсулинът, някои антибиотици и кремове с рецепта са образци за медикаменти, които могат да бъдат съществено наранени от излагането на топлота. 

Винаги спазвайте инструкциите за предпазване, предоставени от здравните експерти и фармацевтичните производители, с цел да гарантирате ефикасността и сигурността на медикаментите.

Козметичните артикули и продуктите за персонална хигиена също могат да бъдат неподходящо наранени от високите температури. Продукти като червило, слънцезащитен крем и някои артикули за грижа за кожата могат да се разтопят или да станат нестабилни, когато са изложени на несъразмерна топлота. Това освен трансформира консистенцията им, само че може да понижи и тяхната успеваемост. Освен това опаковките на тези артикули могат да се влошат в горещината, което води до течове или разливи, които могат да разрушат други предмети в автомобила.

Някои материали, които постоянно се срещат в колите, също могат да бъдат отрицателно повлияни от продължителното излагане на топлота. Например кожената тапицерия и материалите на таблото могат да станат горещи при досег и даже да се напукат или избледнеят с течение на времето. Изделията, направени от пластмаса или гума, като детски играчки, седалки за кола и аксесоари за арматурното табло, също могат да се влошат, когато са изложени на високи температури, и да станат нежни или да изгубят цвета си, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР