Международният наказателен съд е бил изправен пред критики и заплахи,

...
Международният наказателен съд е бил изправен пред критики и заплахи,
Коментари Харесай

Прокурорът на ICC заплашен: Съдът е „построен за Африка и бандити като Путин“

Международният углавен съд е бил изправен пред рецензии и закани, до момента в който е разследвал висши израелски чиновници, съгласно прокурора на МНС Карим Хан. Той разкри в изявление за CNN, че е получил директни закани. Като високопоставена фигура отхвърли съда като " основан за Африка и за бандити като Путин ", а не за западните народи и техните съдружници.

Прокурорът на Международния углавен съд (МНС) сподели, че е получил закани, до момента в който е провеждал следствия против висши израелски чиновници, като високопоставена фигура му е споделила, че съдът е „ основан за Африка и за бандити като Путин “, а не за Запада и неговите съдружници.

В изявление за CNN Карим Хан сподели: „ Имах определени водачи да приказват с мен и те бяха доста откровени. Този ​​съд е основан за Африка и за бандити като Путин “, беше това, което ми сподели един върховен водач “.

„ Ние не го вършим по този метод “, сподели той и добави: „ Този ​​съд би трябвало да бъде триумфът на закона, над властта и грубата мощ: вземете каквото можете да вземете каквото желаете, правете каквото желаете. “

МНС желае заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант дружно с водачите на Хамас Яхя Синвар, Исмаил Ханийе и Мохамед Дейф.

Обвиненията против Нетаняху и Галант включват „ причиняване на изтребване, потребление на глада като способ на война посредством отвод на доставки на филантропична помощ и съзнателно ориентиране към цивилни в спор “, добави той.

Обвиненията против Sinwar, Haniyeh и Deif включват „ заличаване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и полово принуждение по време на задържане “, сподели Хан пред CNN
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР