Престъпленията, мотивирани от дясна идеология, са се увеличили с близо

...
Престъпленията, мотивирани от дясна идеология, са се увеличили с близо
Коментари Харесай

Престъпленията, мотивирани от дясна идеология, са се увеличили в Германия

Престъпленията, стимулирани от дясна идеология, са се нараснали с близо една четвърт в Германия през 2023 година Това демонстрира статистика, оповестена от Министерството на вътрешните работи, съобщи " Ройтерс ".

Данните демонстрират, че за 2023 година са регистрирани общо 28 945 такива закононарушения, като това е растеж от 23,21% по отношение на 2022 година Главно закононарушенията са свързани с агитация, вреди на имущество, обиди, подбудителство към ненавист, насила или закани и нарушавания на разпоредбите за събиране на публични места..

Това проучване се разгласява на фона на поредност от офанзиви против политици през последните няколко седмици във все по-поляризирания климат. Една от офанзивите прати член на Европейския парламент в болница със съществени пострадвания.

Престъпленията, стимулирани от лява идеология, също са се нараснали, като общият им брой за 2023 година е 7777, което е с 11,48% повече спрямо 2022 година

Насилствените закононарушения, стимулирани от десни или леви идеологии, са се нараснали в почти в идентична степен през 2023 година - надлежно с 8,55% и 8,79%, демонстрира отчетът на министерството.

Данните акцентират това, което политиците описаха като нараснала податливост към политическо принуждение в Германия, стимулирано частично от дискурс, който се измести надясно.

През последните години поддръжката за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " набъбна, като я извежда на второ място в множеството национални изследвания на публичното мнение. Но партията беше наранена от разкрития за среща, на която високопоставени членове обсъждаха депортации на жители от чжд генезис и от ареста на асистент на европейски народен представител по съмнение в шпионаж в интерес на Китай.

Припомняме, че през последните месеци имаше няколко нападения срещу немски политици. Германският канцлер Олаф Шолц осъди офанзивите, като съобщи, че подбни дейности заплашват демокрацията. 
 Шолц осъди насилието против немски политици
Шолц осъди насилието против немски политици

Европейски Съюз също прикани да се проверяват случаите и санкционират отговорните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР