Извършването на съвместни проверки по метода на широкообхватен контрол на

...
Извършването на съвместни проверки по метода на широкообхватен контрол на
Коментари Харесай

ИА „Автомобилна администрация“ и още пет институции провеждат широкообхватни проверки на пътя

Извършването на взаимни инспекции по метода на широкообхватен надзор на пътя е един от най-ефективните способи за предварителна защита на водачите при транспортите на пасажери и товари. Това съобщи изпълнителният шефа на ИА „ Автомобилна администрация " Борислав Муеров по време на днешната акция, която се организира в региона на пътен възел „ Жерково " на Автомагистрала „ Хемус ". Той уточни, че този метод се ползва в доста страни на Европейския съюз и има позитивен резултат върху сигурността на придвижването по пътищата.

„ При тези инспекции няма изборен темперамент. Те се правят от няколко институции по едно и също време по главните транспортни коридори, което разрешава да бъдат тествани повече транспортни средства. При последната акция, която се организира предишния месец, чиновниците на ИА „ Автомобилна администрация " ревизираха 3511 моторни транспортни средства и сформираха 1471 акта ", разгласи Борислав Муеров. По думите му най-честите нарушавания, които установяват инспекторите са свързани със спазването на часовете за ръководство и отмора на водачите, работа с тахографските устройства, разнообразни механически неизправности, претоварване и нередовни документи. От началото на годината досега общият брой на тестваните от ИА „ Автомобилна администрация " моторни транспортни средства, извършващи транспорт на пасажери и товари са 23 277, като формираните актове са общо 3 967.

Широкообхватните инспекции се правят по одобрен проект от Министерството на вътрешните работи с присъединяване на чиновници от ИА „ Автомобилна администрация ", Агенция „ Митници ", Национална организация за приходите, Агенция „ Пътна инфраструктура " и Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР