Официално бе открита сградата на щаба на Трето бригадно командване

...
</TD
>Официално бе открита сградата на щаба на Трето бригадно командване
Коментари Харесай

Трето бригадно командване вече има свой щаб в Благоевград

Официално бе открита постройката на щаба на Трето бригадно командване в Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Лентата бе алегорично прерязана от командира на ТБК, от регионалния шеф Георги Динев и от заместник-кметът по строителството към Община Благоевград Светла Захариева.

" Консенсусът в обществото във връзка с развиването на българската войска би трябвало да бъде на държавно и локално равнище. Разчитам на представителите на държавната, общинската и регионалната власт да се включат в по този начин нужния развой по правенето на достоянието на обществото какъв брой благородна тая специалност, какъв брой е виновна. И че качествата, които имаме, би трябвало да се развиват. Живеем в комплицирана и динамична конюнктура, където несъмнено потребността от въоръжените ни сили е по всякакво подозрение. Затова би трябвало да популяризираме военната специалност. Разчитам на представителите на локалната власт в идни състезания. Предоставяме положителни условия, нова инфраструктура. ТБК има една от най-хубавите структури в БА. Условията стават все по-привлекателни освен във връзка с възнаграждение, а и във връзка с условия – развиват се модернизационните планове " сподели пред публицисти, адмирал Емил Ефтимов, след прерязването на лентата.

Той разяснява, че достъпът до постройката на Трето бригадно командване е стеснен.

" Ситуацията във връзка с сигурността е комплицирана. Поддържаме висока подготвеност и ще се развиваме. Те се показват почтено – с обичайно присъединяване на задачите на БА. Те заслужават тези условия ", прибани адмирал Ефтимов.

Началото на историята на актуалната постройка стартира тъкмо преди близо 70 години, когато със заповед от 27.10.1955 година в нея е настанен щаба на Трета планинска стрелкова дивизия.

От 1961 година до 2001 година постройката се употребява от щаба на Трета мотострелкова дивизия.

От 2001 година до 2003 година в постройката е развърнат щаба на 3 бригадно аварийно командване.

От 2003 година до 2008 година в постройката е настанен щаба на 3 мобилизационна база.

За времето от 2008 година до 2024 година постройката не се употребява.

През 2012 година в актуалният войсковия регион е образуван 3 обособен механизиран батальон, с което през 2015 година се слага началото на възобновяване на постройката посредством правенето на първата количествено стойностна сметка-КСС.

През 2018 година постройката е включена в единния финансов проект за главен ремонт и министерството на защитата подписва контракт за главен ремонт.

Сключеният контракт за ремонт е на стойност 4 572 169.10 лева

През 2019 година е направен и одобрен и през месец септември 2019 година, стартират строителните действия по възобновяване на постройката за реализатор на плана е определена компания " Диана Комерс “.

Ремонтът продължава до март месец 2021 година, след което е направен протокол за определяне годността на градежа. Протоколът е подписан от комисия от Министерство на защитата, Главна дирекция " Инфраструктура на защитата “, и компанията реализатор на плана. След подписването на протокола, шефът на Главна дирекция " Инфраструктура на защитата “, подписва позволение за прилагане. През месец март 2024 година, в постройката са настанени Командване, ЩАБ и КИВ на 3 Бригадно командване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР