Най-малко девет души, включително петима цивилни и четирима полицаи, бяха

...
Най-малко девет души, включително петима цивилни и четирима полицаи, бяха
Коментари Харесай

Най-малко 9 убити при нападения срещу полицейски участъци в Кабул


Най-малко девет души, в това число петима цивилни и четирима служители на реда, бяха убити в сряда при набези в Кабул, където афганистанските сили за сигурност не престават да се борят с джихадисти, атакували два полицейски сектора, съобщи ДПА, като се базира на управляващите.

Двама чиновници на реда бяха убити, откакто бойци на групировката " Ислямска страна " нападнаха полицейски сектор в популации най-вече с шиити квартал Даще Барчи. При офанзивата починаха четирима бойци - двама, убити от полицията, и двама, които се взривиха.

Сред жертвите имаше и четирима цивилни, а деветима бяха ранени.

Двама чиновници на реда бяха убити при второ нахлуване, осъществено на десетина километра от първото и почнало, когато войник взривил своя колан с експлозиви покрай входа на полицейски сектор. Други четирима бойци, пристигнали малко по-късно с автомобил, намерили скривалище в празна постройка. Двама или трима от тях към момента се бият със силите за сигурност, които са отделили региона. В квартала Шаре Нау продължава да се организира интервенция по пречистване. При тази офанзива е умрял един граждански, а осмина са били ранени.

Очевидци споделиха, че в региона към момента се чуват изстрели и гърмежи.

Талибаните поеха отговорност за второто нахлуване, отбелязва ДПА.

" Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в Даще Барчи, показва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР