Най-малко 26 сгради са се срутили, повече от половината в

...
Най-малко 26 сгради са се срутили, повече от половината в
Коментари Харесай

Разрушително земетресение в Тайван: Най-малко 26 срутени сгради, десетки затрупани под отломките

Най-малко 26 здания са се срутили, повече от половината в Хуалиен – град, намиращ се покрай епицентъра на мощното земетресение, което раздруса крайбрежието на Тайван, оповестява Агенция Франс Прес.

Според източник от пожарната работа в града над 50 души са затрупани под отломките.

Осеметажна жилищна постройка се срути отчасти в окръг Хуалиен. Осем души са блокирани там. Пететажна постройка е мощно развалена, като първият ѝ етаж се срути, а останалите се наклониха под ъгъл от 45 градуса.

В столицата Тайпе са паднали керемиди от по-стари здания и от някои по-нови офис комплекси. Училищата са евакуирали учениците си на спортните стадиони. Много дребни деца носели мотоциклетни каски, с цел да се предпазят от падащи предмети на фона на продължаващите вторични земетресения, заяви АП.

 

 

Мощно земетресение с магнитуд 7,7 раздруса Тайван, напомня SafeNews.

Трусът се случи югозападно от Окинава. Епицентърът е бил покрай източното крайбрежие на Тайван. След това беше оповестена опасност от цунами с височина до 3 м. Около 15 минути след земетресенията NHK заяви, че цунами е достигнало остров Йонагуни край крайбрежията на Тайван. По-късно японски метеоролози оповестиха, че цунамито е достигнало крайбрежията на остров Ишигаки.

Според Централната метеорологична администрация на острова това е най-мощното земетресение, удряло Тайван за последните 25 години. Противопожарната работа заяви, че минимум 1 човек е умрял, а други 50 са ранени.

„ Един човек е умрял, откакто е бил смачкан от камък на пешеходна пътека в планинския окръг Хуалиен “, заяви центърът за незабавни интервенции.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР