Най-голямата европейска организация на професионалните земеделски производители в ЕС Copa

...
Най-голямата европейска организация на професионалните земеделски производители в ЕС Copa
Коментари Харесай

И Copa покани Български фермерски съюз за пълноправен член на организацията

Най-голямата европейска организация на професионалните аграрни производители в Европейски Съюз Copa също предложения Български фермерски съюз за пълновръстен неин член, след чуване пред Президиума в Брюксел. „ От основаването на съюза гледаме в тази посока – да станем част от огромното семейство на Copa-Cogeca. Така ще отговорим на упованията на всички наши членове – не просто да сложим проблемите на агросектора в страната ни на европейско равнище, а да може да попиваме опит и прилагаме сполучливи практики от всички останали страни “, сподели ръководителят на Български фермерски съюз Георги Стоянов. Придружен от управлението на организацията, той се срещна и с ръководителя на Copa госпожа Кристиане Ламберт.

Припомняме, че през вчерашния ден Български фермерски съюз получи покана за пълновръстен член и от европейската организация на кооперативите на фермерите в Европейски Съюз Cogeca.

Български фермерски съюз е национално показано съдружие с нестопанска цел, а членовете му към този момент наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната индустрия. Част от концепциите, дилемите и провокациите, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с възстановяване активността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, точно ръководство на селското, горското и рибовъдните стопанства, осъществяване на деен разговор с държавните органи. За малко повече от година, Български фермерски съюз съумя да учреди структури в София, Варна, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Сливен, Враца, Петрич, Борино и Челопеч. Работи се интензивно и в Северна България, като задачата на организацията е до края на годината да има посланичество във всеки регионален град.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР