Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции

...
Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции
Коментари Харесай

Русия запорира активи на Дойче банk в страната

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на " Дойче банк " в Русия в границите на правосъдно дело против немската банка, съобщи Ройтерс, базирайки се на правосъдни документи.

Банката, дружно с немската компания " Линде ", е била един от кредиторите-гаранти по контракт за създаване на цех за преправка на природен газ в Русия, който е бил преустановен заради налагането на наказания от страна на Запада поради войната в Украйна.

Делото е импортирано за разглеждане след тъжба от страна на основаното в Санкт Петербург " РусХимАлианс ", взаимно дружество, чиито мажоритарен дял е благосъстоятелност на съветския газов колос " Газпром " и което е оператор на плана.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на " Дойче банк " да употребява 100-процентовия си дял в уставния капитал на съветското си дъщерно сдружение, както и в " Дойче банк Технолоджи Сентър ". Съдът също по този начин наложи запор на скъпи бумаги, недвижими парцели и банкови сметки на стойност над 238 милиона евро, заяви БНР.

Вчера съветски съд подреди да бъде натрапен запор върху активите, сметките и имуществото на " УниКредит " - дъщерно сдружение в Русия на основаната в Милано " UniCredit Group ", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от редом правосъдно дело.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР