Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с феноменалните си изяви

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с феноменалните си изяви
Коментари Харесай

Григор след класирането си за 1/2-финалите: Чувствам се все по-спокоен и все по-нервен

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с феноменалните си изяви в шампионата от категория АТР 500 в Ротердам и през утрешния ден ще излезе още веднъж на корта в зала " Ахой " в опит да доближи своя първи край от 5 години насам. За да откри място в полуфиналната фаза на надпреварата, по-рано през днешния ден българинът надви в извънредно трагичен конфликт със международния №25 Алекс Де Минор, приключил с тайбрек в решителния трети сет. 

Хасковлията изостана с пробив при започване на заключителната част, само че все пак откри метод да се завърне в резултата и да докара нещата до тайбрек. Там той още веднъж изпита компликации, бивайки изправен пред два следващи мачбола, но за следващ път засвидетелства своя борбен дух и съумя да завоюва последните 4 точки в срещата, с цел да се поздрави с крайната победа. 

Минути след триумфа първата ни ракета даде малко изявление пред публицисти, по време на което описа какъв е бил ключът към днешния успех и какви са страстите му преди утрешния полуфинал, в който следва да се изправи против някогашния №1 Даниил Медведев.

" Най-важното през днешния ден беше интензитетът в играта ми и методът, по който съумях да упорствувам на неговата. Трябваше да намеря метод да се измъкна от някои сложни обстановки, като да вземем за пример тогава, когато изоставах с пробив в третия сет. Да се завърна в резултата, сигурно не беше най-лесното нещо за правене. Ключът към успеха беше да се задържа в мача и да се възползвам от всяка една опция, която се откриваше пред мен. Независимо дали имах пасив от пробив, или пък бях на една точка от загубата, съумях да остана съсредоточен и продължих да се боря ", разяснява първата ни ракета.

" Беше занимателно, в действителност доста занимателно. Отиди да играеш против стена и ще схванеш ", отговори с отявлен жлъч Димитров, когато бе запитан какво е възприятието да играеш против тенисист, против който топката не стопира да се връща, какъвто точно е Де Минор. " С него сме упражнявали няколко пъти и сме наясно какво можем да чакаме един от различен. На сходно равнище разликите са извънредно минимални и навръх това станахме очевидци през днешния ден ", добави Гришо.

Последният от въпросите, отправени към нашето момче, бе дали се усеща по-спокоен или по-нервен с напредването на конкуренцията, на което международният №28 отговори с усмивка: " И двете. Едновременно удобно и некомфортно ".

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР