Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не спира да ни радва

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не спира да ни радва
Коментари Харесай

Съвършенство съществува: Двата вълшебни удара на Григор, с които заслужи аплаузи от Хуркач

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не стопира да ни радва с превъзходните си изяви от началото на сегашния сезон и откакто впечатли с представянето си в Австралия, то българинът придвижи своята отлична игра и на АТР 500 шампионата в Ротердам, където през днешния ден се класира за първия си 1/4-финал през сезона. На старта на конкуренцията в нидерландския град първата ни ракета надделя непредсказуемия Аслан Карацев, а през днешния ден реализира извънредно влиятелен триумф над международния №10 Хуберт Хуркач в два поредни тайбрека.

Въпреки че в по-голямата си част разиграванията в мача бяха къси и се решаваха от началния удар на двамата състезатели, то не липсваха и продължителни разигравания, в които преимуществото бе на страната на родния ни представител. Именно хасковлията бе този, който се отличи с две превъзходни отигравания, които за следващ път потвърждават за какво Гришо постоянно е апетитен за един от най-техничните и в същото време най-атлетични тенисисти.

Първото удивително осъществяване на нашия съотечественик, с което той заслужи даже овациите на противника, стана факт в средата на откриващата част, когато в осмия гейм Димитров напълно разпростра хубостта на своя еднорък бекхенд, миксирайки плоски отигравания със сечени такива, преди да добави към тях и ювелирно изпълнена къса топка, с която матира поляка, оставяйки го без никакви шансове за ответна реакция.

Touch of class from
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР