Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски е на официално посещение у

...
Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски е на официално посещение у
Коментари Харесай

Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски е на официално посещение у нас

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски е на публично посещаване у нас. Той се срещна със служебния министър на земеделието Георги Тахов. На срещата са били разисквани облекчения за българските земеделци поради тежките условия на зелената договорка.

Тахов увери, че е уведомил еврокомисаря за настояванията и проблемите на българското земеделие, както и предложенията на българското държавно управление за тяхното решение.

„ Много е значимо за България- за стопанства под 10 хектара. В България те са над 100 хиляди, а не важат системите за надзор и наказания, които се ползват за останалите”, сподели Януш Войчеховски.

Войчеховски доълни, че България е значима страна в Европейски Съюз във връзка с селското стопанство и обезпечаване на продоволствената сигурност в границите на целия Европейски Съюз, изключително в тези сложни времена.

подред Войчеховски е значимо да се посети страна като България, която е усетила негативното влияние на на първо време на пандемията, а по-късно и на войната на Русия против Украйна и е наранена от всички тези събития. „ Въздействието върху селскостопанските производители е осезаемо. Имахме опция да обсъдим тези въпроси с президента, министъра, депутати и други заинтригувани страни “, добави Войчеховски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР