Настъпи моментът елитът на дамския тенис да се зазърне обратво

...
Настъпи моментът елитът на дамския тенис да се зазърне обратво
Коментари Харесай

Жребият в Дубай: Сабаленка оглавява схемата, възможен мач между Бадоса и Халеп

Настъпи моментът елитът на дамския тенис да се зазърне обратво на корта. След продължителна отмора най-хубавите състезателки в WTA Тура се насочиха към Дубай, която е и първата дестинация от календара за 2022-ра, където ще се организира шампионат от категорията WTA 500. В деяние следва да забележим Арина Сабаленка, оглавяваща схемата, както и още Барбора Крейчикова, Паула Бадоса и Гарбинье Мугурса.

За първата в схемата Сабаленка шампионатът ще започва с мач против квалификантка, последван от конфликт с Петра Квитова или Камила Джорджи. За Арина жребият не е по никакъв начин елементарен и при четвъртфиналите, тъй като в тази фаза евентуално я очасва някоя всред шампионките от Големия шлем Ига Швьонтек и София Кенин.

В горната половина не схамата попадна още Паула Бадоса. Откритието на 2021-а ще стартира акцията си с дуел против квалификантка. Впоследствие испанката евентуално ще срещне Симона Халеп, а при триумф на четвъртфиналите я чака някоя всред Джесика Пегула, Кори Гоф и Онс Жабер. Ако се оправи и с третото затруднение по пътя си, Бадоса ще има опция да продължи измежду последните четири и вероятно да премери сили със международната номер две Сабаленка.

Долната половина на схемата е ръководена от Барбора Крейчикова. Чехкинята в първи кръг чака участващата с уайлдкард Каролин Гарсия, а идната й съперничка евентуално ще бъде Ирина Камелия Бегу. Любопитен четвъртфинал се обрисува в тази част, защото против Крейчикова ще излезе една всред Елина Свитолина и Мария Сакари.

В последната четвърт попадната четвърт мач сред Виктория Азаренка и Гарбинье Мугурса се обрисува още във втори кръг. Победителката пък ще срещне финалистката от WTA Finals 2021 Анет Контавейт, при изискване, че поставената под номер седем не се препъне по пътя към трети кръг. Пълният чоп за идния шампионат можете да разгледате тук:

WTA500 Dubai main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР