Наскоро в мрежата се появи тревожна информация, че най-популярният месинджър

...
Наскоро в мрежата се появи тревожна информация, че най-популярният месинджър
Коментари Харесай

Google отрича съобщенията, че WhatsApp постоянно подслушва потребителите

Наскоро в мрежата се появи тревожна информация, че най-популярният месинджър в света WhatsApp непрекъснато следи потребителите — във всеки случай системата за сигурност на Android смяташе по този начин. От Гугъл обаче към този момент опровергаха информацията, заявявайки, че месинджърът няма нищо общо с това, а казусът е в неточност на самия Android.

Потребителят на Twitter Фота Дабири (Foad Dabiri) разгласява предишния месец скрийншот, показващ систематичния раздел на Android, за настройките на конфиденциалността, където се вижда, че WhatsApp постоянно употребява микрофона, даже и когато потребителят спи.

Панелът Privacy Dashboard за Android ви разрешава да преглеждате дневника на потреблението на избрани функционалности на смарт телефона, в това число и работата на микрофона. В случая с Дабири, наличните данни демонстрират, че WhatsApp е осъществявал достъп до микрофона на всеки няколко минути.

Към този миг от WhatsApp са дали отговор, че това е неточност в Android, а в този момент Гугъл удостовери съответната информация. Според компанията, неотдавнашен бъг е довел до „ ограничавания брой консуматори на WhatsApp “, които получават неверни вести в таблото за дискретност. Гугъл предложи на потребителите да обновят приложението WhatsApp, с цел да разрешат казуса, благодари на екипа на месинджъра за тяхното съдействие и се извини на потребителите за вероятното комплициране.

Какъвто и да е казусът, тези, които не са актуализирали WhatsApp през последните дни, би трябвало да го създадат — екипът на месинджъра разгласи нови функционалности: блокиране на позвъняванията от непознати номера, както и инспекция на поверителността, която разрешава на потребителите да узнаят какви средства за отбрана имат в приложението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР