Днес Sony представи флагманския смартфон Xperia 1 VI, който е

...
Днес Sony представи флагманския смартфон Xperia 1 VI, който е
Коментари Харесай

Sony представи флагмана Xperia 1 VI със старомоден дизайн, подобрена камера и зашеметяващ дисплей на цена от €1399

Днес Sony показа флагманския смарт телефон Xperia 1 VI, който е дълго чаканата усъвършенствана версия на миналогодишния Xperia 1 V.

Най-забележителната смяна е изоставянето на екрана с 4K резолюция и кинематографично съответствие на страните 21:9 в интерес на обичайния 19,5:9 панел с резолюция 2340 × 1080 пиксела.

Процесорът е освежен до най-новия и мощен Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm, камерите са с по-добра оптика, а възпроизвеждането на звука е усъвършенствано.

OLED екранът към момента е с диагонал 6,5 инча, само че е малко по-голям поради новите пропорции. Яркостта на екрана се е нараснала от 900 на 1300 нита, а LTPO технологията обезпечава гладко контролиране на честотата на освежаване от 1 Hz до 120 Hz. Припомняме, че миналогодишният Sony Xperia 1 V оферираше избор единствено сред 60 Hz и 120 Hz.

Това евентуално ще се отрази удобно на живота на батерията – съгласно изказванията на производителя батерията с потенциал 5000 mAh ще издържи 2 дни работа с едно зареждане. Поддръжката на 30 W зареждане ви разрешава да заредите батерията до 50% за 30 минути, а функционалностите Battery Care и Xperia Adaptive Charging ще запазят потенциала ѝ на най-малко 80% даже след 4 години. Sony Xperia 1 VI има по-добри предни стерео високоговорители с понижено деформиране на звука спрямо предшественика си, а 3,5 мм жак за слушалки разполага с съставен елемент Premium Audio Circuit за първокласен излаз.

Новoто устройство минава към настоящия флагмански процесор Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm и получава 12 GB RAM памет.

В Европа устройството ще се предлага с 256 GB вградена памет, до момента в който купувачите в Източна Азия и Япония ще могат да закупят версия с 512 GB. Изпарителната камера ще помогне за обезпечаване на оптимално термично ръководство на процесора, до момента в който функционалността FPS Optimizer ще контролира динамично натоварването му и честотата на фрагментите според от гейминг средата.

Системата на камерата на Sony Xperia 1 VI има единствено лека аналогия с миналогодишния модел.

Основната камера с 48-мегапикселов 1/1,35-инчов датчик към този момент предлага снимане с цялостна резолюция – отбелязва се 24-милиметровият обектив с бленда f/1,9 и фокусно разстояние 16 мм. Налични са оптична стабилизация и автофокус с фазово разкриване (PDAF). Камерата с оптично нарастване получава същия 1/1,35-инчов датчик, а диапазонът на фокусното разстояние е от 85 до 170 мм (3,5х до 7,1х). Миналогодишният модел имаше от 85 до 110 мм. Телеобективът на Xperia 1 VI получава и специфичен телемакро режим при 120 мм, който предлага закрепен фокус от 4 см с 2-кратно нарастване. Широкоъгълната камера наподобява не се е трансформирала – тя е 12 МР модул с оптика f/2,2 и фокусно разстояние 16 мм, както и фазов автофокус.

Двете страни на Sony Xperia 1 VI имат отбрана от Gorilla Glass Victus – втората версия за екрана и първата версия с матово покритие за гърба. Страничните алуминиеви ръбове на телефона също имат ленти с текстурирано покритие. Смартфонът работи с Android 14 – производителят дава обещание най-малко 3 огромни актуализации на операционната система и най-малко 4 години актуализации по сигурността.

Sony Xperia 1 VI ще се предлага в черно, сребристо и зелено на цена от 1399 евро и ще бъде разполагаем за закупуване от началото на юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР