Тази седмица Google обяви, че кодът на проекта Project Gameface

...
Тази седмица Google обяви, че кодът на проекта Project Gameface
Коментари Харесай

Android-приложенията скоро ще ви позволяват да използвате лицето си, за да управлявате курсора

Тази седмица Гугъл разгласи, че кодът на плана Project Gameface е станал наличен за разработчиците на приложения за софтуерната платформа Android. Това значи, че основателите ще могат да интегрират в своите артикули ръководство на курсора, употребявайки израженията на лицето и придвижванията на главата.

Project Gameface беше показан за първи път на публиката на миналогодишната конференция Гугъл I/O. Този софтуерен артикул употребява камерата на устройството, с цел да разпознае придвижванията на потребителя и да ги съпостави с базата данни на MediaPipes’ Face Landmarks Detection API. Например, потребителят може да отвори устата си, с цел да реалокира курсора на мишката или да повдигне вежди, с цел да подчертае област от екрана.

„ Чрез камерата на устройството решението непрестанно следи изражението на лицето и придвижванията на главата, трансформирайки ги в подсъзнателен и персонализиран метод за надзор. Разработчиците към този момент могат да основават приложения, които потребителите да настройват, като трансформират изражението на лицето, плавността на жестовете, скоростта на курсора и други “ —- се споделя в изказването на Гугъл.

Въпреки че в началото Gameface беше позициониран като план за геймърите, сега Гугъл разгласи съдействието си със обществената фондация Incluzza от Индия, която се занимава с проблемите за обезпечаване на досегаемост на оборудванията и услугите в обособените области от живота за хората с увреждания. Очаква се съдействието да помогне на Гугъл да научи повече за това по какъв начин Gameface може да бъде уголемен в други области като работа, учене и обществени обстановки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР