Иля Сутскевер беше един от основателите на стартъпа OpenAI, който

...
Иля Сутскевер беше един от основателите на стартъпа OpenAI, който
Коментари Харесай

Съоснователят на OpenAI напусна компанията и обяви свой собствен проект

Иля Сутскевер беше един от създателите на стартъпа OpenAI, който го прерасна в огромна компания. Той работи там близо десетилетие и управлява отдела за сигурност.

Интересното е, че когато Сам Алтман беше ненадейно уволнен от позицията си на основен изпълнителен шеф на компанията през ноември 2023 година, Сутскевер също беше в борда на шефовете, който взе това решение. След като историята беше уредена, нямаше доста вести по отношение на това, по какъв начин са се развили връзките сред него и Алтман или какво тъкмо е правил в компанията.

Сутскевер разгласи уволнението си посредством обява в X (Twitter). Той благодари на екипа на OpenAI за тяхното съдействие и анонсира нов личен план. Той към момента не е оповестил детайлности, само че сподели, че това е „ от огромно значение за него “.

В същото време Алтман написа сетен пост в страницата си в X (Twitter), обявявайки промени в личния състав. Той означи качествата на Сутскевер и му благодари за дългогодишната му работа.

„ Иля и OpenAI ще се разделят. Това е доста тъжно за мен; Иля несъмнено е един от най-великите мозъци на нашето потомство, пример в нашата промишленост и безценен другар. …. Без него OpenAI нямаше да е това, което е. Въпреки че има нещо персонално значимо, върху което ще работи, аз съм постоянно признателен за това, което направи тук, и за отдадеността му да приключи задачата, която започнахме дружно “ — сподели Алтман.

Според формалното изказване на OpenAI, Якуб Пачоки, шефът по проучванията на компанията, който управлява създаването на GPT-4, ще размени Сутскевер като нов откривател.

Очевидно новината за уволнението беше съзнателно оповестена след презентацията на OpenAI, която се организира предходния ден. Писахме, че компанията показа новия модел GPT-4o и можете да прочетете повече за неговите благоприятни условия в нашия материал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР