Вчерашният годишен отчет направи противоречиво впечатление. От една страна, компанията

...
Вчерашният годишен отчет направи противоречиво впечатление. От една страна, компанията
Коментари Харесай

Акциите на Sony скочиха с 12%, въпреки спада в продажбите на PS5 – компанията обяви обратно изкупуване на ценни книжа

Вчерашният годишен доклад направи спорно усещане. От една страна, компанията Sony се надява да усили оперативната си облага за настоящата фискална година с 5% до 8,2 милиарда $, макар че приходите ще намалеят с 5% до 78,6 милиарда $, а въпреки това, броят на продадените гейм конзоли ще бъде понижен до 18 милиона единици. Инвеститорите бяха привлечени от вероятностите за назад изкупуване на акции, тъй че през днешния ден цената им се увеличи с 12%.

Според Bloomberg, акциите на Sony не са имали такова повишаване в границите на един търговски ден от година и половина, тъй че реакцията на фондовия пазар на вчерашния отчет може да се смята за позитивна. Инвеститорите, съгласно Reuters, са били насърчени освен от прогнозата за растеж на оперативната облага на Sony през тази година, само че и от обещанията да похарчи 1,6 милиарда $ за назад изкупуване на акции, както и да увеличи дивидентите. До края на март 2027 година компанията чака да насочи до 40% от чистата си облага за тези потребности. Сега тази цифра не надвишава 32%. Общо Sony възнамерява през идващите три години да похарчи 11,5 милиарда $, с цел да влага в разрастващи се предприятия и да изкупи назад акциите. Пътьом ще раздели своите акции в съответствие пет към едно, с цел да усили достъпността на тези скъпи бумаги за вложителите.

В своя бизнес с игри Sony се стреми да затегне контрола върху разноските и да притегли нови клиенти, което би трябвало да усили маржа на облагата в този бранш, който беше 6,8% предходната година. Ръстът на приходите на Sony от 19% в края на предходната фискална година също надвиши упованията на вложителите, а оптимизмът им през вчерашния ден добави триумф в реализацията на играта Helldivers 2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР