Населението на САЩ се е увеличило с над 1,2 милиона

...
Населението на САЩ се е увеличило с над 1,2 милиона
Коментари Харесай

САЩ отчитат ръст на населението с над 1,2 млн. жители заради високата миграция

Населението на Съединени американски щати се е нараснало с над 1,2 милиона души тази година, като растежът се дължи значително на интернационалната миграция, като страната към този момент има 333,2 милиона поданици, съгласно оценки, оповестени в четвъртък от Бюрото за броене на популацията на САЩ(Census Bureau), съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Нетната миграция - броят на хората, които идват в Съединени американски щати минус броя на хората, които напущат, възлиза на повече от 1 милион поданици за интервала от края на 2021 година до края на актуалната година. Това съставлява ритъм на напредък от 168 на 100 по отношение на чистия миграционен принос от 376 029 задгранични жители регистриран през миналата година, като всеки щат прибавя нови поданици от чужбина.

Естественият приръст - броят на ражданията минус броя на смъртните случаи добави още 245 080 души към общия брой на популацията. Това е първото годишно нарастване на общия брой раждания от 2007 година насам. Тазгодишният годишен ритъм на напредък в Съединени американски щати от 0,4 на 100 е самобитен отскок от темпа на напредък от 0,1 на 100 по време на най-лошия интервал от пандемията от 2020 до 2021 година, който беше най-ниският от основаването на нацията, добавя АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР