Напоследък чуваме за какви ли не екзотични специалитети, но поредното

...
Напоследък чуваме за какви ли не екзотични специалитети, но поредното
Коментари Харесай

Невероятно! Мексиканците си похапват топки от кал

Напоследък чуваме за какви ли не екзотични специалитети, само че следващото чудато ястие ще ви свари неподготвени. В Мексико си вършат топки от тиня и ги похапват. Това ядене, известно като чогоста, в миналото е било много известно измежду локални поданици, научаваме от Ruptly.

То датира от дълго време, само че сами разбирате, че с течение на времето е било изместено от други по-разпространени в актуалния свят храни. Говори се, че същинската чогоста може да се направи единствено от добър занаятчия.

Но съгласно информацията Педро Маринес е последният занаятчия на чогостата. Ако не се появят други познавачи на специалитета, не е изключено измежду време той да бъде премахнат от локалната кухня.

Според познавача, с цел да направиш чогоста, би трябвало доста добре да знаеш с каква пръст боравиш. Най-подходяща за специалитета била почвата, намираща на дълбочина пот пет метра. Тя се отличава с лилавото си обагряна и своите скъпи съставки.

Освен това не съдържа пясък. Говори се, че похапването на чогоста е доста потребно и затова локалните го предлагат най-много на бременни дами и хора, страдащи от разнообразни болести.

 Топки от тиня

Всъщност яденето на тиня се практикува в действителност от доста от дълго време. Според учените индианците Венесуели, населяващи регионите по поречието на река Ориноко, два пъти в годината похапвали почва, откакто я препечели на огъня.

Те обаче не са единствените. Говори се, че в Нова Гвинея откривателите също се натъкнали на племе, което употребява глина. Хората от него обаче не посягали към почвата единствено от време на време, а я консумирали най-редовно.

Според учените даже и методът на живот на тези хора да ни наподобява доста по-изостанал от този на средностатистическия актуален човек, те разполагат с доста по-ценни познания от нас. Специалистите са на мнение също по този начин, че те познават добре неповторимите свойства на глината, за които доста от нас даже и не подозират.

Изследователите са уверени, че глината има невероятната дарба да освобождава тялото от разнообразни заболявания, защото откакто бъде погълната, тя всмуква нездравословните субстанции в тялото и ги извежда на открито.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР