Хранителните алергии при децата се увеличават по целия свят, включително

...
Хранителните алергии при децата се увеличават по целия свят, включително
Коментари Харесай

Хранителните алергии при деца са скочили с 34 процента за 10 години

Хранителните алергии при децата се усилват по целия свят, в това число в Италия. Това демонстрира ново италианско изследване, озаглавено Epifa: Епидемиология на педиатричната италианска хранителна алергия.

То обрисува наклонността на явлението на полуострова, извеждайки 34% нарастване на питателните алергии измежду най-младите за последните 10 години. Процент, който нараства до +120, 8% за деца под 3 години.

Основните " виновници " са млякото (55%), яйцата (33%) и сушените плодове (24%). Резултатите от изследването, извършено в района Кампания и разпространявано от Италианското сдружение по гастроентерология, хепатология и детско хранене (Sigenp), бяха оповестени в последния брой на Journal of Allergy and Clinical Immunology Global.

Проучване за увеличаващите се деца с хранителни алергии

За да организира изследването, изследователският екип следи извадка от 105 151 деца на възраст сред 0 и 14 години в продължение на десетилетие (2009-2021 г.).

Наблюдава се прогресивно повишаване на разпространяването, т.е. +34, 4%, на хранителни алергии в детска възраст. Увеличението е още по-голямо при деца под 3-годишна възраст: +120, 8%, заяви координаторът на проучването Роберто Берни Канани, професор по педиатрия в университета Федерико II в Неапол.

 Хранителните алергии при деца

Резултатите също акцентират възходяща наклонност в тежестта на питателните алергии при децата. Едно дете от 4, измежду тези, които са развили хранителна алергия, е имало анамнеза за анафилактичен потрес, добави специалистът и по-късно акцентира: Резултатите са в сходство с предходни данни, получени от същата изследователска група посредством питане в базата данни на Министерство на здравеопазването, където през последното десетилетие беше открито нарастване от 400% на случаите на визити в незабавното поделение в Италия заради анафилаксия, обвързвана с храна.

Статистика за децата с хранителни алергии

Над 92 хиляди деца в Италия страдат от хранителна алергия.

Резултатите, получени от проучването, извършено в Кампания, отразяват действителността в други италиански райони.

Разширявайки тези резултати до общата италианска педиатрична популация за общо 7 636 545 деца и младежи до 14-годишна възраст, ние изчисляваме, че сега в Италия има над 92 000 деца, наранени от хранителна алергия, акцентира координаторът на изследването.

Причините за това събитие

 Причини за хранителни алергии

В основата на трагичното повишаване на това събитие има „ многочислени аргументи, от прекалено определяне на антибиотици и медикаменти, инхибитори на стомашната киселина, до използването на дезинфектанти и антисептици “, изясни Берни Канани - Но най огромна роля за поява на хранителни алергии се дължи на непрекъснатото и неудържимо увеличение на потреблението на ултра-преработени храни при деца, започвайки от първата година от живота. В други страни като Съединени американски щати или Австралия се употребяват от ден на ден и повече от деца, даже и най-малките. Тези храни са способни да трансформират имунната система и да провокират появяването на алергии, заключи той.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР