Над 31 000 вече е броят на човешките жертви на

...
Над 31 000 вече е броят на човешките жертви на
Коментари Харесай

"Хамас" съобщи за над 31 000 жертви на израелската офанзива в Газа

Над 31 000 към този момент е броят на човешките жертви на спора в Газа съгласно здравните управляващи в Ивицата, следена от ислямисткото придвижване " Хамас ". Американският президент Джо Байдън още веднъж разкритикува израелския министър председател Бенямин Нетаняху поради метода на провеждането на офанзивата в Газа.

Няма съглашение сред Тел Авив и " Хамас " по препоръчаното от Съединените щати преустановяване на огъня през започващия заветен за мюсюлманите месец Рамадан. Според източник на Ройтерс в групировката е малко евентуално делегацията й през днешния ден да се включи в договарянията за мир в Кайро. Нарастват опасенията за конфликти тук-там и отвън Ивицата, в това число в Ерусалим.

На този декор, съгласно здравните управляващи в Газа жертвите на спора от 7 октомври насам са към този момент 31 045 души, като починалите в последните 24 часа са над 85. В рамките на дейностите си в линията израелските сили са построили път, който я разполовява. Целта е да се улеснят дейностите на израелската войска, само че специалисти, представени от Би Би Си, изричат терзания, че шосето ще попречва връщането на в този момент разселени палестинци по родните им места.

В телевизионно изявление американският президент Джо Байдън още веднъж разкритикува Бенямин Нетаняху поради огромния брой цивилни жертви и незадоволителната филантропична помощ за Газа, като съгласно Байдън израелският министър председател повече вреди на личната си страна, в сравнение с й оказва помощ.

Същевременно американското Централно командване изпрати към Газа боен транспортен съд, от който би трябвало да бъде издигнат краткотраен пристан за приемане на филантропични доставки по море.

Източник:БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР