Над 261 000 мъже са напуснали Русия от началото на

...
Над 261 000 мъже са напуснали Русия от началото на
Коментари Харесай

Новая газета: Над 261 000 мъже са напуснали Русия от началото на мобилизацията

Над 261 000 мъже са напуснали Русия от началото на мобилизацията. Това разгласи източник от администрацията на Путин пред " Новая газета ".

Още в сряда в Кремъл почнали да се водят полемики дали да се затворят границите, откакто пристигнала информация за огромния брой мъже, които напущат страната. Източникът на " Новая газета " съобщил, че данните са на ФСБ и са от 25 септември.  

Според него " атмосферата в администрацията на президента е такава, че силите за сигурност и министерството на защитата ще съумеят да убедят Путин да затвори изхода, преди да е станало прекомерно късно ".

" По това работим в този момент ", изясни той.

Друг събеседник на " Новая газета. Европа "  в администрацията на президента твърди, че към момента не е видял плана на декрет на президента за затваряне на границите.

По-рано съветски медии, базирайки се на източници, оповестиха, че съветските управляващи имат намерение да затворят границите за мъже във военна възраст след края на референдума за присъединение към Русия на " самостоятелните "  ДНР, ЛНР и окупираните територии на Херсонска и Запорожка области.

" Медуза " заяви, че границите ще бъдат затворени за мъжете след края на референдумите (27 септември), като източник на медията уточни за най-вероятна дата 28 септември. 

Според самостоятелния съветски уебсайт " Важни истории " това ще се случи даже по-рано - на 26 септември.

Източници на " Медуза " прецизират, че затварянето може и да бъде форсирано преди края на референдумите - " в случай че има солиден отлив ". Решение за сходна мярка ще бъде взето от " силовия блок "  (руското министерство на защитата, специфичните служби и правоохранителните органи), както и от самия Владимир Путин. Президентът бил уверен, че " референдумите "  и мобилизацията би трябвало да се извършат възможно най-бързо.

Днес също стана известно, че някои жители, които попадат под критериите за " частична "  мобилизация и се пробват да изоставен Русия, са почнали да получават уведомления по границите, съгласно които им се не разрешава да напущат въз основа на решение на службата за военна регистрация и регистриране. Вече са регистрирани най-малко пет сходни случая.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР