Триумфът на Ботев Пловдив с Купата на България оказа голямо

...
Триумфът на Ботев Пловдив с Купата на България оказа голямо
Коментари Харесай

Триумфът на Ботев отреди - Левски и Локо Пд аут от Европа!

Триумфът на Ботев Пловдив с Купата на България оказа огромно въздействие върху борбата за евротурнирите в българското състезание.

Победата на „ жълто-черните “ с 3:2 във финала против Лудогорец подсигурява присъединяване на Ботев Пловдив в квалификациите на Лига Европа през идващия сезон.

Това значи, че Левски и Локомотив Пловдив няма да имат късмет да играят на бараж за присъединяване в евротурнирите, защото третото място в крайното класиране стана баражно, а те нямат късмет да завършат на тази позиция.

Така един всред ЦСКА и Черно море ще играят на бараж за класиране в Лигата на конференциите, а няма да имат късмет да се класират за квалификациите на Лига Европа, в случай че завършат на второ място, защото квотата за втория по мощ европейски клубен шампионат отиде при Ботев Пловдив.

Тимът на Душан Керкез пък дава късмет на един всред ЦСКА 1948, Арда и Славия да намерят място на баража като представител на втората четворка. Дори в тази минигрупа Ботев Пловдив да приключи 7-и, то 8-ият ще играе бараж за Европа против третия в крайното класиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР