Университетите в Англия са изправени пред надвиснала финансова криза в

...
Университетите в Англия са изправени пред надвиснала финансова криза в
Коментари Харесай

Английските университети са изправени пред риск от „закриване“ след спад на броя на студентите

Университетите в Англия са изправени пред надвиснала финансова рецесия вследствие на спада на студентските кандидатури, като някои изискват огромни съкращения, с цел да се избегне закриването, откри регулаторът на бранша.

Предупреждението ще бъде издадено в годишния отчет на Службата за студенти за финансовото положение на бранша, който ще бъде оповестен в четвъртък сутринта.

Докладът, извлечения от който има забелязан от Financial Times, открива, че 40 % от университетите в Англия чакат да бъдат в недостиг през образователната 2023-24 година, като „ възходящ брой “ демонстрират ниски равнища на паричен поток.

„ Все по-голям брой снабдители ще би трябвало да създадат обилни промени в своя модел на финансиране в близко бъдеще, с цел да избегнат значителен риск от закриване “, се споделя в отчета.

The констатациите идват, до момента в който секторът на висшето обучение се бори с държавното управление на Риши Сунак по отношение на проектите за по-нататъшно ограничение на броя на доходоносните межд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР