Началото на 2022 година се превърна в същински кошмар за

...
Началото на 2022 година се превърна в същински кошмар за
Коментари Харесай

Джокович: Хората не разбраха какво точно стана в Австралия; накрая исках да се прибера

Началото на 2022 година се трансформира в истински призрачен сън за Новак Джокович, откакто тогавашният международен номер едно не бе позволен да влезе в страната поради отхвърли си да се имунизира и бе депортиран след двуседмичен престой в имиграционен хотел. Въпреки че съдът публично призна правото на сърбина да обитава в Австралия чрез " здравно изключение ", то в последна сметка след еднолично решение на тогавашния министър на имиграцията Алекс Хоук балканецът бе депортиран под предлог, че " ще сътвори антиваксърски настроения измежду австралийското население ".

Впоследствие балканецът неведнъж призна, че случилото се е оставило трайни следи в съзнанието му и дълго време не е съумял да се възвърне ментално след въпросните събития. Няколко месеца по-късно строгите Covid-мерки в Австралия бяха отстранени и Ноле получи опция да се състезава на идния Аустрелиън Оупън. Няколко дни преди началото той даде изявление пред австралийската медия 9News, в което се върна към събитията през предходната година и за следващ път разкри какъв брой тежко му е било да одобри всичко случило се.

" През предходната година бях в центъра на всички вести, свързани с Коронавирус, ваксини и прочие. От нищото се трансформира в злодея на света, което е нещо извънредно за един състезател. В медиите не се пишеше нищо хубаво за мен. Останах у дома в продължение на няколко седмици, съвсем не излизах на открито. Просто се надявах, че обстановката ще се успокои и ще се възстановява, както се и случи, само че истината е, че следите от всичко това са към момента там.

Случилото се ме преследваше няколко месеца по-късно и не знаех, че ще окаже такова въздействие върху играта ми. Не ми беше елементарно да се възстановя ментално. По време на всяка една конференция ми бяха задавани най-малко един или два въпроса, свързани с Австралия. Дори и да желаех да продължа напред, хората продължаваха да ми припомнят за станалото.

Разбирам за какво хората имаха толкоз отрицателно мнение за мен, само че би трябвало да кажа, че медиите изопачиха случилото се, представяйки го по изцяло неверен метод. Много хора и до през днешния ден не знаят какво тъкмо се случи, те не престават да имат неверна визия.

Всъщност двама или трима мои сътрудници бяха пристигнали в Австралия 10 дни преди мен с безусловно същото изключение. Аз само следвах разпоредбите. Моето изключение беше издадено от самостоятелен орган и лекарска комисия, които не знаеха чия е молбата. Дойдох в Австралия с изцяло изрядни документи.

Впоследствие всичко излезе от надзор и хората ми слагаха всевъзможни етикети. Случилото се закупи изключителни мащаби в медиите и аз не можех да се боря против всичко това, даже не желаех да се забърквам. В началото пристигнах тук, тъй като имах предпочитание да играя тенис, само че в един миг след всичката полуда към мен просто желаех да се прибера у дома. 

Най-много ме боли от това, че множеството хора са си построили неверна визия за случилото се. Медиите ме представяха в отрицателна светлина в продължение на месеци, което опетни името ми. Въпреки всичко обаче това е нещо, което би трябвало да приема. Не бих споделил, че поради него ще бъде забравено всичко, което съм постигнал на и отвън корта, само че отекна толкоз доста по света, че доста хора ще го помнят още дълго време и ще ме преследва до края на живота ми ", приключи 21-кратният притежател на титли от Големия шлем.

Novak Djokovic: " A lot of people still have a wrong idea of what happened. 2/3 more people came before with the same exemption. I came in with all the valid papers. Everything got out of hand, then I was labelled this or that. I have to say that media presented it in a wrong way "
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР