На един от най-светлите християнски празници през годината – Никулден,

...
На един от най-светлите християнски празници през годината – Никулден,
Коментари Харесай

С рибена курбан-чорба честваха Никулден в Мездра

На един от най-светлите християнски празници през годината – Никулден, над 150 поданици и посетители на община Мездра, измежду които доста именници, се събраха пред постройката на общинската администрация да споделят празничното въодушевление.
Кметът на общината инж. Генади Събков поздрави събралите се хора и им пожела здраве и шанс.
„ Днес е в действителност един добър ден за всички нас. Радвам се, че за първи път в най-новата история на Мездра, честваме Никулден тук, на площада. Главните готвачи на вкусната супа са се справили в действителност добре, уповавам се да ви хареса. Нека Св. Никола закриля освен именниците, а и всички нас, тъй като в този под напрежение и динамичен свят имаме потребност от неговата поддръжка. Въпреки, че Св. Никола е живял преди доста години, обстоятелството, че той ни закриля и неговата икона е паралелно с тези на Исус Христос и Дева Мария, са задоволително съображение да се обърнем и през днешния ден с молитва и молба към него за помощ и протекция. На Никулден стартираме и Коледните и Новогодишните празници. Надявам се от през днешния ден нататък, този площад да е цялостен с положително въодушевление и доста, доста усмивки “, сподели в словото си Събков.
Отец Георги Няголов отслужи водосвет и освети празничната рибена курбан-чорба, която бе приготвена от чиновниците на Общинския център за обществени услуги и действия /ОЦСУД/.
За положителното въодушевление на празника се погрижиха певиците от Тригласен национален хор към НЧ “Колката “- с. Люти брод с началник маестро Кръстьо Стефанов, както и младите актьори от учебния спектакъл към ОУ “Хр. Ботев “ с живописен началник Тамара Нетева.
На днешния ден 765 поданици на Община Мездра с имената Николай, Никола, Нина, Никол, Николинка и Нинка честват имен ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР