Москва едва ли ще може да осъществи плановете си за

...
Москва едва ли ще може да осъществи плановете си за
Коментари Харесай

ISW: Русия едва ли ще може да увеличи армията си до 1.5 млн. души до края на войната

Москва надали ще може да реализира проектите си за увеличение на числеността на съветската войска до 1.5 млн. души толкоз бързо, че това да е от голяма важност за войната в Украйна. Това се споделя в отчет на Американския институт за проучване на войната ISW, представен от Гордон.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу обществено разгласи пакет от планувани промени в съветската военна политика, включващ и повишаването на броя на военнослужещите.

Малко евентуално е обаче Кремъл да успее да образува толкоз огромни сили в периодите, настоящи за войната на Русия в Украйна, показват анализаторите. Те показват, че образуването на нови подразделения изисква огромни разноски и време. Русия не съумя напълно да окомплектова съществуващите си бригади и полкове преди пълномащабното навлизане, същото се отнася и за новата дивизия, чието основаване беше оповестено през 2020 година

Руската стопанска система е в криза, а ресурсите й за основаване на дивизии доста понижиха след започването на нашествието в Украйна, се споделя още в отчета. Чистата образователна мощ евентуално е понижена ненапълно поради изпращането на образователни подразделения в Украйна – тези подразделения понесоха загуби.

Съобщава се също, че Русия употребява беларуски инструктори за обучаване на новомобилизираните бойци, наборниците и наетите с контракт, което демонстрира до каква степен са лимитирани опциите на Русия да обезпечи професионална подготовка на бойците си.

Предложенията на Шойгу може би целят да успокоят общността на военните блогъри, които упрекват Кремъл, че не води войната съществено и не подхваща нужните ограничения за победа в нея. Експертите допълват, че той основава осведомителни условия за провеждането на нови талази от готовност под претекст окомплектоване на съществуващите формирования и увеличение на военната мощност на Русия.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР