Хиляди протестиращи протестираха в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранно влияние“,

...
Хиляди протестиращи протестираха в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранно влияние“,
Коментари Харесай

Хиляди грузинци протестират: Не на руския закон! Не искаме връщане в Съветския съюз!

Хиляди протестиращи стачкуваха в Тбилиси против законопроекта за „ задгранично въздействие “, подсилен от грузинското държавно управление, съобщи Агенция Франс Прес.

Масови манифестации обгърнаха черноморската кавказка страна в продължение на съвсем месец, откакто ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ внесе още веднъж законопроекта.

Тази вечер стачкуващи се събраха на централния площад „ Европа “ в Тбилиси.

Под проливния дъжд протестиращите скандираха „ Грузия! “ и развяваха червено-бели грузински флагове и флагове на Европейски Съюз на огромния площад.

„ Защитаваме европейското си бъдеще и свободата си “, сподели една от протестиращите, 39-годишната Мариам Меунргия, която работи в немска компания, и добави, че се притеснява, че страната върви по посока на Русия.

„ Не е нужно да се връщаме в Съветския съюз “, съобщи 38-годишната учителка по грузински език Лела Циклаури.

Съединените щати и Организацията на обединените народи се оповестиха срещу законодателството, като ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида изрази угриженост по отношение на полицейското принуждение против протестиращите.

На 30 април грузинската полиция принудително разпръсна проява, като употребява сълзотворен газ и водно оръдие.

Ако бъде признат, законът ще изисква всяка самостоятелна неправителствена и медийна организация, която получава повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записва като „ организация, преследваща ползите на непозната мощ “.

" Грузинска фантазия " отбрани законопроекта, като съобщи, че той ще усили прозрачността на задграничното финансиране на Неправителствени организации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР