Москва, чрез пропаганди и провокации, ще продължава да създава напрежение

...
Москва, чрез пропаганди и провокации, ще продължава да създава напрежение
Коментари Харесай

Бугайски: Москва разделя Балканите, да разкрием медиите и фирмите работещи за Кремъл


Москва, посредством пропаганди и провокации, ще продължава да основава напрежение сред Сърбия и Черна гора, само че и сред останалите съседи на Балканите. Това сподели американският специалист от "Центъра за разбори за европейска политика" Януш Бугайски.

Според него Русия ще се опита "от всички двустранни разногласия сред страните от Югоизточна Европа да направи инертен конфликт".

"Чрез опълчване на съседите, Москва може да усили позицията си на Балканите, само че и в централна Европа... Държавите от района би трябвало да водят три политики, с цел да се опълчват на тактиката на Владимир Путин "разделяй и владей". Първо, би трябвало да подобрят съзнанието на обществото за осведомителните и политически офанзиви на Кремъл. Второ, би трябвало да се основат двустранни работни групи сред съседите от учени и специалисти от региона на киберпропагандата, с цел да се защитят от офанзивите. И трето, всички опити от пропагандната война на Кремъл би трябвало да се споделят и доразвиват като районни начинания и по-специално в осведомителния бранш, акцентира Бугайски пред черногорското издание "Побийеда".

Според него дългогодишните разногласия в района няма да изчезнат за една нощ, само че нито една страна не би трябвало да разреши те да се употребяват от трета страна. Всички държавни управления на Балканите би трябвало да сътрудничат със Съединени американски щати и Европейски Съюз посредством ефикасни районни тактики, където разследващите служби ще си разменят информации, ще работят дружно за киберсигурността, в битката против корупцията и контрола на банковите сметки.

"Институциите би трябвало да разкрият партиите, компаниите, неправителствените организации и медиите, които сътрудничат на Кремъл", сподели Бугайски като изрази вярата, че през идващите 10 години районът ще стане част от Европейски Съюз и НАТО. "ЕС може би не е идеалната конструкция за страните, които са част от него, само че за страните кандидатки той подсигурява стопански и политически разцвет. Категорично настоявам, че за Западните Балкани няма опция, тъй като алтернативата е спорове, неустойчивост и изолационизъм", сподели още Янош Бугайски. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР