Може да звучи очевидно, че храната влияе на настроението ни,

...
Може да звучи очевидно, че храната влияе на настроението ни,
Коментари Харесай

Как храната влияе на настроението ни

Може да звучи явно, че храната въздейства на настроението ни, най-малкото тъй като когато сме гладни, не сме изключително приветливи. Изследване, оповестено в научното издание Nutritional Neuroscience, демонстрира, че възрастта и методът на хранене оказват огромно въздействие върху настроението ни .

 Какво е импринтинг и по какъв начин въздейства на избора ни на сътрудник
Какво е импринтинг и по какъв начин въздейства на избора ни на сътрудник

Като патетата

Изследването е извършено онлайн в обществените мрежи с към 600 души. Те са отговаряли на въпроси, свързани с това каква храна употребяват и дали са натоварени физически.

Резултатите демонстрират, че хората сред 18 и 29 години , които употребяват месо по-малко от три пъти седмично и спортуват по-малко, са изложени на по-голям риск от психическа отмалялост и неприятно въодушевление.

 Снимка 329993

Анкетираните, които са на възраст над 30 години и употребяват повече плодове, става известно, са по-спокойни и щастливи.

За да сумираме всичко, е значимо да отбележим, че потреблението на месо не се отразява на възрастните, а плодовете и кафето не оказват въздействие върху по-младите хора.

 Юлияна Дончева: Моята истина за храната
Юлияна Дончева издава философията си за пълностоен живот

Съвети от първа ръка

Излиза, че хората под 30 години, би трябвало да помислят повече за приемането на задоволително протеин и правенето на повече физически извършения. Тези, които са над 30, могат да заменят кафето с плодове . Това се дължи на другите потребности, които организмът има в другите възрасти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР