Моделът ол инклузив не е изчерпан за българския туризъм и

...
Моделът ол инклузив не е изчерпан за българския туризъм и
Коментари Харесай

Ангелкова: Храната на ол инклузив трябва да отговаря на качеството на настаняване

Моделът " ол инклузив " не е привършен за българския туризъм и продължава да притегля туристи. Той към момента носи положителни доходи на хотелиерите. Това оповестиха експерти и представители на бизнеса, откакто по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира " ол инклузив " услугите, които предлага на гостите си.

" Смятам, че е редно в обособените категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на " ол инклузив ", да дава отговор на качеството, което се предлага като настаняване ", това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Това противоречие води до най-вече недоволства измежду туристите, разяснява министър Ангелкова. По думите ѝ тематиката ще бъде дискутирана и евентуално ще докара до промени в нормативната уредба. Оказва се, че моделът " ол инклузив " се харесва на туристите.

Хотелиери са мнение, че в случай че " олинклузив " -ът отпадне изцяло в България, ще би трябвало да се наемат по-подготвени фрагменти.

" Системата " ол инклузив " е удачна и преференциална за екскурзианта, тъй като заплаща една сума и остава с усещането, че може да употребява повече, в сравнение с е платил. Удачна е за хотелиерите, тъй като те също получават за екскурзианта една сума, надлежно се пробват да минимизират разноските и да си усилят облагата. Изгодна е и за туроператорите, тъй като като търсена формула съумяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили контракти. Единствено не е преференциална за дребните търговци, които оферират спомагателни услуги и артикули в курортите. Системата " ол инклузив " постоянно може да се усъвършенства ", безапелационен е проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

В много хотели у нас качеството на " ол инклузив " услугата не е на мечтаното равнище, считат хора от сектора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР