Младият поет Явор Янесовски представя новата си стихосбирка “. Авторът

...
Младият поет Явор Янесовски представя новата си стихосбирка “. Авторът
Коментари Харесай

„Сънуван шепот“ – най-съкровените стихове на Явор Янесовски

Младият стихотворец Явор Янесовски показва новата си стихосбирка „ “. Авторът подарява на читателите най-съкровените си стихове, с цел да стопли сърцата в студените зимни дни.

Всяко стихотворение в „ Сънуван шепот “ е гоблен от усеща – обич, наслада, горест, блян и вяра. Янесовски повежда читателите си на вълнуващо странствуване през човешкия опит.

По страниците на „ Сънуван шепот “ има освен нежната поезия на младия стихотворец, само че и красивите картини на художничката Павлина Тодорова, нарисувани особено, с цел да пресъздадат поетичния свят.

 „ Сънуван шепот “ – най-съкровените стихове на Явор Янесовски

Стихосбирката включва 36 произведения,,,някои от тях трансформирали се в бленувани, а други в неподозирани дестинации ". Те са подредени в обособени лирически елементи, като разкриват изповедта на модерния човек, копнеещ по небесата, от време на време плашещ се от хората и криещ „ сиротните си секрети “.

Сякаш обобщил прекарванията и усетил страстите за идните празници, Янесовски придвижва читателите си в „ зимната градина “ на своята „ Фантазия “:

Ти си мисъл по този начин немислима,
тъй като хората не имат вяра в чудеса…
А това е тъжно, моя обичана,
даже за свят, не отронил и сълза…

Във вените ми мечти текат,
омагьосали в миналото сърцето…
Какви ли думи те ще изрекат?
Какви ли за момичето, което
в моя разум не стопира да целува
всеки лъч на щастливата звезда
и с нежни пръсти в утрото рисува
любовта си по потните стъкла
на изоставената зимна градина,
зад дворчето със остарелия бук,
където обезверено се търсим двама
във този сън… и в някой друг…

,,„ Сънуван шепот “ не е елементарна книга със стихове, това е задълбочено проучване на човешкото сърце и душа. Изящното майсторство и прочувствената дълбочина на Янесовски канят читателите да преживеят върховете и паденията на живота по метод, който е по едно и също време катарзисен и просветляващ. Това е увещание, че в света на литературата поезията е безконечна и мощна естрада за изложение на неизразимото. ", споделят от издателство „ Жануа 98 “.

,,Сънуван шепот " може да бъде поръчана от.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР