Посещението на специалисти от украинската компания Енергоатом в Белене се

...
Посещението на специалисти от украинската компания Енергоатом в Белене се
Коментари Харесай

Активисти на Възраждане нападнаха екип на украинския Енергоатом в Белене

Посещението на експерти от украинската компания " Енергоатом " в Белене се трансформира в сцена на груба предизборна демонстрция на деятели от " Възраджане ", водени от депутата Ивелин Първанов.

В понеделник група от 20-тина партийни симпатизанти се е събрала до площадката на неосъществената АЕЦ " Белене ", с цел да препречи пътя на автомобила на украинската делегация.

България взе решение за продажба на съветските реактори за " Белене " на Киев, което е и мотивът за визитата на " Енергоатом " в България.

От " Възраждане " обаче са намерили за удачно да употребяват случая за предизборната си акция. В клипа, който партията популяризира в обществените си мрежи, се виждат хора с плакати " АЕЦ Белене - светлото бъдеще " и " Българските реактори са на България ".

Единственият охранител на мястото е възрастен човек от частна компания, който седи и следи по какъв начин групата пробва да затвори пътя към площадката.

На 18-та минута от записа се появява бус с украинска регистрация, който е атакуван от присъстващите - двама мъже застават до предния похлупак и стартират да бутат автомобила, други тропат по прозорците на пасажерите.

След към 2 минути напрежение, водачът се връща обратно и минава по заобиколен път.

Едва откакто украинският бус си е тръгнал, се появява и патрулка на Министерство на вътрешните работи.

Полицаите влизат в пояснителен режим, като декларират, че украинският екип има позволение от НЕК да направи оглед на реакторите. Никой от протестиращите не е разпитан, нито разпознат за дейностите си по време на митинга.

В последна сметка, експертите от " Енергоатом " са съумели да стигнат до площадката, както излиза наяве от известие на НЕК.

Не излиза наяве обаче за какво Министерство на вътрешните работи е позволило да се стигне до сходни подиуми,
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР