Служител на ООН е убит при обстрел на хуманитарен конвой,

...
Служител на ООН е убит при обстрел на хуманитарен конвой,
Коментари Харесай

Служител на ООН е убит при обстрел срещу хуманитарен конвой в Газа

Служител на Организация на обединените нации е погубен при обстрел на филантропичен ескорт, а различен е бил ранен при същото нахлуване в южната част на Газа.

Според представителя на интернационалната организация Фархан Хак, конвоят е бил ясно обозначен с емблемата на Организация на обединените нации и е пътувал към болница в Хан Юнис - когато е почнал обстрелът против него. Към момента не се оповестява информация кой може да е виновен за офанзивата

Израелските военни започнаха авансово следствие по случая. Те споделят, че автомобилът е бил ударен в зона на дейни бойни дейности и те не са разполагали с информация за маршрута му.

Кадри, оповестени в обществените мрежи и тествани от английската медия BBC, демонстрират маркиран автомобил на Организация на обединените нации с голям брой дупки от патрони пред въпросната болница в Газа.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е " надълбоко тъжен " от новината за гибелта на служащите и насочи съболезнованията си на фамилията на починалите.

" Генералният секретар осъжда всички набези против чиновници на Организация на обединените нации и приканва за цялостно следствие ", сподели Хак.

Говорителят на Организация на обединените нации разясни, че починалите и ранените чиновници са интернационалните служащи, а не палестинци.

Убитият в понеделник служащ се счита за първата интернационална жертва за служащ на Организация на обединените нации, само че при започване на април шестима интернационалните филантропични служащи и един палестинец починаха при нахлуване Газа. Те бяха част от интернационалната благотворителна организация за храни World Central Kitchen. Смъртта им провокира интернационалните рецензии, а израелските военни уволниха двама висши офицери поради случая.

В понеделник Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че израелската инвазия в Рафах е заплашила достъпа до здравни грижи, а филантропичните служащи не са могли да доставят животоспасяващи медицински материали.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР