Бившият заместник-министър на образованието от кабинета Борисов 3 Таня Михайлова

...
Бившият заместник-министър на образованието от кабинета Борисов 3 Таня Михайлова
Коментари Харесай

Главчев назначи нови зам.-министри, сред които и кадър на ГЕРБ

Бившият заместник-министър на образованието от кабинета " Борисов 3 " Таня Михайлова се връща на поста си. Тя е назначена със заповед на служебния министър председател Димитър Главчев, излиза наяве от прессъобщение на ведомството.

В биографичната информация за нея написа, че е дълготраен преподавател по общотехническа и професионална подготовка и сегашен шеф на Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика " М. В. Ломоносов " в София. Михайлова е заместител на просветителния министър от ГЕРБ Красимир Вълчев в интервала сред 2017 и 2021 година

Освен нея на поста заместник-министър е назначен и акад. Николай Витанов, който през ноември 2023 година беше претендент за ректор на " Софийския университет ". Той загуби при балотаж от съперника си проф. доктор Георги Вълчев.

Витанов е квантов информатик, има над десетгодишен опит в университети в Западна и Северна Европа. Бил е началник на катедра " Теоретична физика " във Физическия факултет. От 2015 година до момента е зам.-ректор по научноизследователската и научна планова активност на университета.

През 2014 година е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН), а от 2021 година е и учен на Българска академия на науките.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР