Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще инициира промени в

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще инициира промени в
Коментари Харесай

Министър Меджидиев ще инициира законови промени, свързани с райския газ

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще инициира промени в настоящото законодателство, обвързани с притежанието и използването на диазотен оксид (райски газ). Предложението бе подкрепено на днешното съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

С измененията ще се сътвори опция за правенето и поддържането на Списък с рискови за здравето субстанции. В него ще бъдат включени субстанции, които не могат да бъдат класифицирани като наркотични, само че могат да окажат нездравословно влияние върху човешкото здраве. Приоритетно в Списъка ще бъде включен диазотният оксид. По този метод продажбата, притежанието и използването му ще бъдат преследвани от закона. Изключенията, които се позволяват, са записани в Закона за здравето, прецизират от Министерство на здравеопазването.

От там също по този начин напомнят, че и към сегашния миг в Закона за здравето е посочено, че продажбата на диазотен оксид и пълнители с него, в това число и онлайн, е неразрешена, като се изключи продажбата за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия.

Създаването на Списък с рискови за здравето субстанции цели стягане на контрола при използването и злоупотребата с диазотен оксид на територията на Република България, показват още от ведомството.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР