Министърът на отбраната Драгомир Заков е на посещение в ,

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков е на посещение в ,
Коментари Харесай

Министър Заков за случая с МиГ-29: Очевидно става дума за фалшиви сигнали, с които се вдигат изтребители

Министърът на защитата Драгомир Заков е на посещаване в, където разяснява случая с български изтребители от авиобаза Граф Игнатиево, оказали помощ на пътнически аероплан, за който е подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда.

Това е общоприета процедура. Когато има усложнение с цивилен полет, въздушните сили обезпечават такава поддръжка. Ние сме поели от Румъния и сме предали на Турция случая. Това, което нас ни тормози е, че такива случаи стават регулярни и дружно с нашите съдружници ние би трябвало да разберем от кое място и за какво се появява това - да бъдат вдигани изтребители на страни членки на НАТО, явно става дума за подправени сигнали, разяснява министърът.

Той отговори и на въпрос за завършилата през вчерашния ден аудиенция в Съединени американски щати дружно с премиера Кирил Петков.

Основната част от визитата ни в Съединени американски щати беше обвързвана с енергийната сигурност. Като министър на защитата организирах спомагателни срещи в Пентагона във връзка с въпроси от ресора на МО, организирах и диалози за опциите за еър полисинг. Няма към момента съответни резултати, всичко е в развой на развиване. Дали това ще са F-16 или други самолети е рано да се каже, добави той.

Министър Заков увери, че политическото и професионалното ръводство в държавното управление и МО работят за най-правилните варианти за еър полисинг на въздушното пространство у нас.

Той отговори на въпрос на Българска национална телевизия във връзка визитата на специалисти от Украйна, пристигнали у нас с цел да обсъдят детайлности към военно-техническата помощ.

Българският ВКП има много съществени благоприятни условия, ТЕРЕМ също, тъй че аз съм убеден, че ще успеем да помогнем на украинската страна, сподели Заков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР