Транспортният министър Георги Гвоздейков се извини за създадения хаос на

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков се извини за създадения хаос на
Коментари Харесай

Гвоздейков се извини за хаоса на ЖП гарата

Транспортният министър Георги Гвоздейков се извини за основания безпорядък на гарата в София и съобщи, че до понеделник обстановката със закъсненията на влаковете ще бъде овладяна. Въпреки уверенията му, че закъсненията са не повече от 20 минути. Днес пасажерите за Видин чакаха 50 минути, с цел да тръгнат от гара Север. Освен това хората още веднъж дефинираха обстановката, като цялостен безпорядък и липса на организация.

Хоас, нерви и закъснения за работа. Така стартират работните дни за Мими Петрова, която всеки ден пътува от Своге до София.

" Купила съм си билет, само че слязох на Илиянци. Хванала съм си трамвая и съм си платила в допълнение до София. Аз запитвам министър откакто са решили да затворят централна гара и се говореше от преди пет месеца, за какво пет месеца не го направиха това нещо, а в този момент за два дни ще се направи организацията? Това е неуместно вършат ни на луди ", споделя Мими Петрова, пасажер.

Въпреки уверението на чиновниците,че има обезпечен транспорт до централна гара пасажерите не се ориентират.

" Билетът ми до Централна гара, а сме свалени на София север, само че ние сме си платили до централна гара. Това е ситуацията ", ядосва се Таня Цветкова, пасажер.

" Спряхме и в този момент се чудим по какъв начин да стигнем до централна гара, тъй като никой не те ориентира, какво е това? В Европа сме и ще влизаме в Шенген? ", добавя Таня.

" От Шумен идваме и с един час забавяне. Трябваше в 6 да пристигнем, само че просто трансформираха маршрута и удължиха дистанцията ".

Час след идването на екипа ни към този момент по уредбата се съобщаваше на пасажерите, че ги чака трен за София.

" Пълна бедност. Над половин час нищо не ни споделя, а в този момент ни споделиха като слезем да търсим градски превоз. Иначе билетите са за първа класа ".

" Хаос, безпорядък и то цялостен безпорядък. Под всякаква рецензия ".

Според транспортното министерство закъсненията ще бъдат сведени до най-малко.

" Първите дни закъсненията бяха с към 3 ч. Днес към този момент нещата се възстановяват, закъсненията са най-вече към 18 минути. Имам желанието до понеделник обстановката ще бъде изцяло нормализирана ", увери Георги Гвоздейков, транспортен министър.

Ремонтът на Централна гара ще продължи най-малко една година.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР