Швейцарският рапър Немо спечели тазгодишния песенен конкурс Евровизия с парчето

...
Швейцарският рапър Немо спечели тазгодишния песенен конкурс Евровизия с парчето
Коментари Харесай

Немо от Швейцария спечели конкурса Евровизия ВИДЕО

Швейцарският рапър Немо завоюва тазгодишния песенен конкурс " Евровизия " с парчето си The Code, извънредно персонална ария за това, че е небинарен човек (непринадлежащ към двата пола - бел. ред.), съобщи Франс прес.

Швейцария победи в състезанието, белязан от несъгласия, изключително във връзка с присъединяване на Израел.

" Надявам се, че този конкурс може да продължи да предизвиква мира и достолепието на всички ", сподели 24-годишният реализатор, който събра 591 точки.

Малката алпийска страна за трети път печели влиятелния конкурс, показва Агенция Франс Прес.

Немо излезе на сцената в розова пола и бухнал топ и балансираше върху движещ се се железен диск, до момента в който изпълняваше песента, която е с оперни детайли.

Конкурсът включваше 37 страни, като Хърватия остана на второ място с песента " Рим Тим Таги Дим " на Бейби Лазаня, а на трета позиция е Украйна с песента " Тереза и Мария ". За първи път в историята му участник – нидерландецът Йост Клайн беше дисквалифициран преди финала след случай с операторка. Няколко часа по-късно норвежката водеща се отдръпна поради присъединяване на Израел.

Във видео послание Немо прикани България да се завърне на " Евровизия " през 2025 година Послание на българските фенове изпрати и Бейби Лазаня, който също прикани България да се завърне.

Изпълнението на Швейцария от финала на Евровизия: 



България може да няма собствен представител в най-голямото музикално събитие в света, само че в Малмьо има българска делегация. Тя е формирана от актьори на музикалния лейбъл East Art - хитовата певица Мила Роберт, един от най-хубавите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият артист Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу онлайн в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на състезанието.

Песенният конкурс на „ Евровизия “ се организира всяка година от 1956 година Излъчва се по малките екрани на участващите страни и притегля огромен зрителски интерес. През 2023 година са го гледали над 160 милиона души. 

Снимка: Martin Meissner/AP
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР