Руските сили провеждат сравнително ограничени настъпателни операции по руско-украинската граница

...
Руските сили провеждат сравнително ограничени настъпателни операции по руско-украинската граница
Коментари Харесай

ISW: Руските настъпателения в Харковска област целят да изтеглят ...

Руските сили организират относително лимитирани настъпателни интервенции по руско-украинската граница в северната част на Харковска област и не престават да реализират тактически значими триумфи във евентуално по-слабо предпазени региони, показва още дневният разбор на Института за проучване на войната на Съединени американски щати.

 

Съобщените размери на съветските детайли, ангажирани с тези лимитирани интервенции, и на съветската силова формация, ситуирана по границата в Североизточна Украйна, демонстрират, че все още съветските сили не организират широкомащабна интервенция за обграждане, обсаждане или завладяване на град Харков.

 

Съобщава се, че съветските сили са почнали настъпателни интервенции по руско-украинската граница в северната част на Харковска област, преди да са завършили с привеждането на Северната група сили в планувания й краен състав, и до момента са заели единствено лимитирано количество бойна мощност за настъпателни интервенции в региона.

 

 

Възможно е съветският президент Владимир Путин и съветското военно командване да правят оценка рисковете, вероятностите и периодите на настъпателните интервенции в северната част на Харковска област въз основа на догатката, че Украйна не може и няма да може да освободи територията, завзета от съветските сили.

 

Изчисленията на Путин и съветското военно командване по отношение на опасността от украински териториални придобивки евентуално оформят цялостната позиция на Русия.

 

Ограничените съветски настъпателни интервенции в северната част на Харковска област допускат, че възобновяването на американската помощ за сигурност не е трансформирало сметките на Путин или че той е почнал напъните в Харков, без да преразгледа главните догатки за украинските благоприятни условия в светлината на възобновяването на помощта.

 

Насоките на съветските офанзивни интервенции в региона на интернационалната граница допускат, че Русия може да се пробва да сътвори " буферна зона " за отбрана на град Белгород, както обявиха наскоро съветски и украински публични лица.

 

Изглежда, че съветските сили се пробват бързо да изолират бойното пространство източно от река Сиверски Донец и да завладяват Вовчанск - посока на нахлуване, която съветските сили може би считат, че може да заплаши украинската формация, отбраняваща се в посока Купянск.

 

Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин повтори поредност от разкази на Кремъл, целящи да оправдаят съветското навлизане в Украйна, и се опита да ласкае съветския президент Владимир Путин и съветските военни по време на изявление в чест на 10-годишнината от основаването на ДНР, евентуално в опит да завоюва благоразположението на Кремъл.

Съобщава се, че през нощта на 10 против 11 май украинските сили са нанесли сполучливи удари с безпилотни самолети против съветска петролна рафинерия във Волгоградска област.

 

На 11 май съветският министър-председател Михаил Мишустин внесе в Държавната дума оферти за състава на новото съветско държавно управление.

 

Наскоро съветските сили потвърдиха напредъка си в северната част на Харковска област, наоколо до градовете Сватово, Часов Яр, Авдеевка и Донецк, в западната част на Запорожка област и на източния (левия) бряг на Херсонска област.

Руското министерство на защитата (МО) продължава да акцентира фронтовите съветски елементи, които се борят в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР