От киното до модата, Зендая се превърна в една от

...
От киното до модата, Зендая се превърна в една от
Коментари Харесай

Зендая: Суперзвездата на екрана и червения килим

От киното до модата, Зендая се трансформира в една от дребното същински суперзвезди на своето потомство, с помощта на зашеметяващата си поредност от шлагери както на екрана, по този начин и на аления килим.

27-годишната американка е водеща в два от най-известните холивудски филми за годината до момента - „ Дюн: Част втора “ и „ Предизвикателства “ - като в същото време откри време да бъде съорганизатор на нюйоркската Мет церемония при започване на седмицата.

Появата ѝ в два обособени ослепителни тоалета на годишната среща на върха на шоубизнеса в Манхатън подпали обществените мрежи и развълнува критиците, които все по-често назовават Зендая „ фешън икона “.

Това е следващото отличие в кариерата на Зендая, която стана най-младата актриса в основна роля в драма, спечелила премията „ Еми “ с „ Еуфория “, издаде музикален албум, взе участие в няколко кино лентата за супергерои на Marvel и се занимава с продуциране.

„ За мен Зендая е на хиляда години. Тя към този момент е живяла доста животи преди този. И въпреки всичко е млада като пролет ", споделя режисьорът на „ Дюн “ на Зендая Денис Вилньов пред списание " Тайм " през 2022 година

„ Тя е неподвластна на времето и може да прави всичко “, акцентира Вилньов, наричайки Зендая „ културна икона в развой на основаване “.

Родена като Зендая Колман в Калифорния през 1996 година, бъдещата звезда в началото се бори с изключителна свенливост, съгласно родителите ѝ, които са учители.

След като се опитва в спорта, в това число баскетбола, Зендая открива пристрастеността си към сцената. Майка ѝ Клер работи на втора работа в спектакъл в Оукланд.

„ Тя ме молеше да я заведа на техническите подготовки “, спомня си майка ѝ в изявление от 2021 година

Забелязвайки трансформацията ѝ на сцената, родителите на Зендая вземат решение да я заведат на прослушване в Лос Анджелис. На 14-годишна възраст получава роля в сериала на Disney Channel „ Shake It Up “.

Бързо следват още триумфи, като през 2013 година издава независим поп албум, преди да направи дебюта си на огромния екран в супергеройския шлагер „ Спайдър-мен: Завръщане вкъщи “.

Тя извършва ролята на MJ, приятелката на Питър Паркър/Човека-паяк, изигран от Том Холанд.

След като филмът провокира продължения, двойката стана - и продължава да бъде - двойка в действителния живот.

„ Еуфория “

Но точно ролята на Зендая в мрачната тийн драма на HBO „ Еуфория “ я утвърждава като страхотна, пораснала звезда.

Тя изигра основната героиня на сериала Ру - проблематична млада жена, измъчвана от пристрастяване и саморазрушително държание.

Ролята ѝ носи влиятелната премия „ Еми “ за основна женска роля в драма на 24-годишна възраст, а две години по-късно печели още веднъж премията.

Между тези победи Зендая се появи в първия филм на Вилньов „ Дюн “, в дребна роля, която все пак е изтъкната в маркетинга на продукцията.

Вилньов похвали „ достоверността “ на Зендая като „ нова суперсила “ и тя взе участие интензивно в продължението, което излезе през март и завоюва 700 милиона $ в международен мащаб.

В другата ѝ огромна роля тази година, „ Претендентите “, Зендая е тенис вундеркинд в центъра на любовен триъгълник, в който се преплитат съревнование, другарство и пристрастеност.

Зендая е и продуцент на кино лентата, защото получава сюжета, до момента в който снима „ Еуфория “, и се „ влюбва “ в героинята на Таши.

„ Това е женски персонаж, който не би трябвало да бъде приветлив и не се интересува от това дали ти го харесваш и не желае амнистия... това беше освежаващо за мен “, сподели тя на конференция.

Зендая блестеше на аления килим на министър председателите и на двата кино лентата - в костюм на киборг за научнофантастичния „ Дюн “ и с изискан на корта за „ Претендентите “.

Открита

Засега Зендая се е отдръпнала от музикалната си кариера.

Запитана предишния месец, тя изрази злост към комерсиалната страна на музикалната промишленост, след което добави, че „ може би ще издаде ария “ в бъдеще.

Тя продължава да се концентрира и да приказва намерено по въпросите на разнообразието и представителството.

По време на по-късните си тийнейджърски години в „ Дисни “ Зендая упорства за включването на чернокожо семейство в сериала „ Kейси под прикритие “.

Тя намерено поддържа общността на ЛГБТК+ и намерено подлага на критика стандартите за хубост и расата в развлекателната промишленост.

„ Аз съм... допустимата версия на чернокожото момиче в Холивуд и това би трябвало да се промени “, споделя Зендая, чиято майка е бяла, а татко ѝ е негър. „ Като светлокожа чернокожа жена е значимо, че употребявам привилегиите си, платформата си, с цел да покажа какъв брой доста хубост има в афроамериканската общественост. “


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР