Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че БФС

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че БФС
Коментари Харесай

Казаха колко пари дължи БФС на държавата и по кои програми

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа, че БФС би трябвало да върне пари на страната по две стратегии - за развиване на ДЮШ и провеждането на Европейското състезание през 2015 година.

"Щом от БФС са получили утвърждение да получат помощ по схемата 60/40, значи документите им са били наред. Проверката на работата на БФС завърши от дълго време. Водим преписка с БФС на тази тематика. Резултатът е, че БФС би трябвало да възвърне средства. Едната стратегия е за развиване на ДЮШ. Направили сме инспекция на 591 футболни клуба. Наши инспектори се срещнаха с представители на клубовете и те потвърдиха, че са получили екипи. Само един клуб е заявил, че не е получил екипировка. БФС дължи 1745 лв. ", сподели Кралев пред "бТВ ".

"По-голяма е сумата, която отпуснахме за провеждането на Европейски Съюз състезание за юноши. БФС би трябвало да върне 142 766 лв. поради по-дългия период за наемане на стадиона на Черноморец Бургас. Възраженията на БФС са, че от УЕФА са желали 24-часово наемане на оборудванията. Прокуратурата си води лично следствие. По стратегия на развиване за ДЮШ са отпуснати 3.3 млн. лв.. Там не са открити никакви нарушавания. Или БФС ще одобри нашата констатация, или ще възрази и съдът ще реши ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР