Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателят на Република Македония

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателят на Република Македония
Коментари Харесай

Алексис Ципрас и Зоран Заев ​са сред фаворитите за Нобеловата награда за мир

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателят на Република Македония Зоран Заев са измежду любимците за Нобеловата премия за мир, декларира пред организация АНА-МПА Виктор Нумелин, специфичен редактор за Нобеловите награди на шведската осведомителна организация ТТ.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" Трудно е да се каже кой е претендент и кой не. Публична загадка е, че (имената им) се загатват за премията. Всяка година се вършат доста догатки и полемики за това кой ще вземе премията и на коя област (членовете на комисията) биха желали да извърнат внимание. Тази година приказваме доста за Корейския полуостров, за ситуацията с миграцията, за обстановката сред Гърция и Македония с договарянията сред тях ", декларира шведският публицист.

Нумелин акцентира, че доста от членовете на комисията ще сметнат, че това по някакъв метод би била " идеалната " премия. " Би било идеално премията за мир да бъде дадена да вземем за пример на министър председателите на две страни или на някого другиго, който е преговарял. На тях им харесва обстановката, в която някои договарят, доближават до съглашение, слагат го на масата, вместо да се пробват да позволяват някаква военна рецесия или наказания ", споделя журналистът.

Нумелин въпреки всичко е добавил, че ниският % на присъединяване в референдума в Република Македония прави нещата по-трудни, само че нищо не е изключено.
 Потенциалните кандидати за Нобеловата премия за мир за 2018 година Потенциалните кандидати за Нобеловата премия за мир за 2018 година
Папа Франциск, съветският вестник "Новая газета ", турският публицист Джан Дюндар, водачите на Северна и Южна Корея - Ким Чен-Ун и Мун Дже Ин - са измежду прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР