В около 245 секции ще има машинно гласуване по предварителни

...
В около 245 секции ще има машинно гласуване по предварителни
Коментари Харесай

Българите могат да гласуват в 60 държави, в 389 СИК ще се гласува и за ЕП и НС

В към 245 секции ще има машинно гласоподаване по предварителни данни

Ще се гласоподава в 60 страни, в 769 Секционни изборни комисии в чужбина. От тях в 389 ще се гласоподава и за Европейски парламент и за Народно заседание, стана ясно от обичайния брифинг на ЦИК във вторник. А в останалите единствено за парламент.

Утре стартират консултациите с партиите в ЦИК за съставите на СИК отвън страната. Един от членовете би трябвало да е представител на Външно министерство. Регистрирани са шестима наблюдаващи.

„ Днес обсъждаме и може би ще определим броя на комисииите отвън страната, в които ще има машинно гласоподаване. По предварителни данни те са към 245 “, изясни Матева.

„ До 25 май гласоподавателите, които имат регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място в страната и желаят да гласоподават на изборите на 9 юни по този сегашен адрес могат да подадат заявление за това в общинската администрация. До 25 май изтича и срокът за подаване на заявление за гласоподаване с преносима кутия, която разрешава жители да бъдат обслужени от преносима СИК “, обявиха още от Комисията. 

Всеки може да ревизира кои са претендентите за народни представители, както и кои партии и обединения са ги издигнали. В комисията по досиетата са показани данни за всички регистрирани претенденти. 147 от претендентите са родени преди 1973 година.

Вече има демо версия на 195 машини с действителните имена на партии и претенденти.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР